Lieve meneer van Dalen,

Namens alle leerlingen wil ik even zeggen dat wij het jammer vinden dat u weg gaat en dat wij geen gymnastiek meer van u krijgen. Aan de ene kant kunnen wij het ons wel voorstellen. U zult wel moe zijn. Want u bent ook al zo oud. Aan de andere kant is het dus best wel jammer.

Misschien bent u wel moe geworden van ons? Eerlijk zeggen..! Ik denk het eigenlijk niet. Want de meeste leerlingen vinden u gewoon aardig en doen ook aardig tegen u. Als leerlingen de hele dag liggen te zieken omdat ze de pest in hebben, dan lijkt me dat errug vermoeiend. Dan moet je als leraar maar geduldig en netjes blijven. Je kunt dan echt niet zeggen: rot op sukkels, ofzo. Want dan heb je meteen ouders aan de telefoon over dat je een beetje respect moet hebben voor hun lieve kind. Ja hoor!

Ik vind trouwens niet dat u altijd aardig doet, maar meestal wel. U gaat ten minste nooit lopen schelden als wij een beetje druk zijn. Ik heb ook wel kritiek, maar dat stelt eigenlijk niks voor. Ik vind het raar dat de meisjes altijd moeten opruimen. Dat vind ik ouderwets. Maar ja, u bent ook al zo oud. Ik denk dat er bij u thuis alleen maar meisjes zijn en dat die alles doen en zo.

U bent best heel geduldig. Is uw vrouw ook geduldig? Bijvoorbeeld als u weer eens wat vergeten bent. U wél, want je mag een gymoefening altijd weer opnieuw doen. U doet de oefening ook altijd voor. Best knap voor zo’n oude man, vind ik.

Ik vind u wel een soort Sinterklaas. Bent u dat wel eens geweest? Of prins Carnaval, misschien. Dat lijkt me wel grappig. Al prins doet u vast alles heel plechtig. Zo heel deftig, zo’n ouwe prins.

U hebt ook altijd zo’n goed humeur. Nooit eens sjagrijnig ofzo. In de gang zegt u altijd “hallo dames”, terwijl wij toch echt geen dames zijn. Stelletje domme dozen zijn wij soms. Maar u kunt ons altijd goed stil krijgen. Dat vind ik knap. U hebt daar vroeger zeker voor geleerd. En misschien hebt u wel heel veel ervaring met leerlingen die niet kunnen luisteren én ook nog eens niet een behoorlijke gymoefening kunnen doen. Meneer Derks zegt dat u vroeger op de Mariaschool heeft gewerkt. Daar heeft mijn oma ook over verteld. Daar zaten van die – zeg maar – “aparte” kinderen die nooit luisteren en de hele dag tegen zichzelf praten. Maar die kon u toch van alles leren. Dat vind ik vet.

U hebt mij ook een keer geholpen toen ik iets vroeg over dat ik me afvroeg wanneer ik ongesteld zou worden. Omdat bijna alle meiden in de klas daarover zaten te doen. Zo van: ik ben al weer ongesteld! Ja, lekker belangrijk, hoor. Maar ik niet en nooit. Ik was heel daar best wel onzeker over en ik dacht dat ik daar gewoon niet over moest zeuren. Maar ik vond het toch moeilijk en toen dacht ik: ik ga het aan meneer van Dalen vragen. Die weet zoveel en vast ook wel over zulke dingen. Ja oké, ik heb eerst wel een tijdje zitten janken. Maar dat kwam omdat ik al een week ofzo bijna niet kon slapen. En als je weinig slaapt, dan wordt je huilerig. Echt!
Maar u hebt mij toen helemaal gerustgesteld. Ik vond het ook fijn dat ik het durfde vragen en dat ik me ook helemaal niet schaamde. En nu is het ook helemaal goed. Meer wil ik er niet over vertellen, trouwens.

U gaat dus nu met pensioen. Net zoals mijn opa. Ja, niet de ene, want die is al dood. Als je met pensioen gaat, ga je ook dood, maar niet meteen. Je kunt nog best een leuk leven hebben als je maar niet van trap valt ofzo, want dan is meteen je heup gebroken.

Oja ik wou nog iets zeggen wat niet zo leuk is. U doet soms zo raar. Als u de deur op slot doet, dan gaat u nog drie keer terug om te voelen of ie wel echt op slot zit. Dat moet u niet doen waar andere bij zijn, want dat ziet raar uit.

Ja en nog wat: als je gymspullen vergeten bent, dan zegt u: “das kwats”. Dat moet u niet doen, want dan denk ik: die is niet goed bij zijn hoofd.

Maar verder moet ik zeggen: petje af! Tot nu toe bent u de aardigste en beste leraar die ik heb gehad. U bent gewoon een hele aardige en lieve man.

De groeten aan mevrouw van Dalen!
Doei

Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s